Bereiding
- Snijd de worst, het ei, de augurkjes en de partjes mandarijn in kleine stukjes. Meng ze met de yoghurt, mayonaise en een snufje zout.
- Doe het slaatje in een laag bakje en geef de crackertjes erbij.
- Wel de rozijntjes 5 minuten in een laagje bijna kokend water, zodat ze iets zachter worden. Afgieten en laten afkoelen.
- Snijd de korsten van de boterhammen. Besmeer de boterhammen dun met boter en dik met leverpastei. Strooi de rozijntjes erover en rol de boterhammen stevig op.
Vleeswaren zijn natuurlijk erg lekker op de boterham. En u kunt vleeswaren ook prima gebruiken bij warme broodgerechten, zoals tosti’s en uitsmijters. Maar met vleeswaren is nog veel meer mogelijk. U maakt er snel een complete maaltijd mee, bijvoorbeeld bij pasta of salades. Makkelijk, snel te maken en heel gevarieerd. Omdat vleeswaren al direct voor consumptie gereed zijn hebben de gerechten vaak maar een korte bereidingstijd.
Tip
Lekkere extraatjes voor bij de lunch: plakjes grillworst; partjes appel; en een beker of pakje yoghurtdrank.
Wist u dat…
Sla, tomaat, komkommer voorkomen dat het brood voortijdig uitdroogt, maar kunnen het brood ook te soppig maken. Door het brood goed met boter te besmeren (of met mayonaise indien kinderen geen boter lusten), voorkom je dat het vocht uit de groenten er te veel intrekt.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
- 2 eetlepels leverpastei
- 2 boterhammen (bruin casino brood)
- boter
- 1 eetlepel rozijnen
- 4 plakken gekookte worst
- snufje zout
- ½ eetlepel mayonaise
- 2 eetlepels mandarijnpartjes
- 6 crackers (volkoren)
- 2 kleine augurken
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 ei (hardgekookt)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: