
Bereiding
- Haal een half uur voor bereiden het vlees uit de koelkast.
- Smelt boter in de pan en voeg de olie toe.
- Bak de ribeye aan beide kanten bruin in ca. 3 minuten per kant.
- Haal de rib eye uit de pan en dek deze af met aluminiumfolie.
- Laat de rib-eye 5 minuten rusten.
- Blus het bakvet af met de witte wijn en voeg de kalfsfond toe.
- Laat dit tot 2/3 inkoken tot een saus.
- Voeg aan de saus de mosterd en de crème fraîche toe.
- Voeg de verse kruiden toe.
- Maak de saus af met zout en peper naar smaak.
- Serveer het geheel op een warm bord.
Lekker met peentjes, broccoli en bloemkoolrijst.
Kook de peentjes en broccoli voordat u de ribeye bakt en houdt ze warm. Bak de broccolirijst terwijl u de saus maakt.
4 personen
30 minuten
Ingrediënten
4 kalfsribeye
100 gr boter
2 eetl. olie
1 dl. kalfsfond
1 dl. droge witte wijn
1 theel. thijm
1 theel. dille
1 theel. platte peterselie
1 theelepel oregano
1 theelepel fijne mosterd
2 eetl. crème Fraîche
Zout en peper
Bijgerechten
Peentjes, broccoli
400 gr bloemkoolrijst
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!