Bereiding
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Snijd de plakjes chorizo in 4 stukjes.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin de ui 3 minuten op een matig vuur.
- Draai het vuur hoog, voeg het gehakt en de chorizo toe en roerbak deze tot het gehakt rul is en iets bruin begint te worden.
- Voeg de jalapenopeper en de tacokruiden toe. Roer de tomatensaus en de uitgelekte bonen erdoor. Breng het gerecht al roerend tegen de kook en laat het een paar minuutjes pruttelen.
- Schep een paar flinke lepels van het bonenmengsel op de tortilla’s, vouw ze dicht en leg ze in een ovenvaste schaal, strooi de kaas erover en laat ze onder de hete grill goudbruin worden.
Tip
Tortilla’s worden gemaakt met bloem of maïsmeel en zijn kant-en-klaar verkrijgbaar. Je vindt ze in de koeling in de supermarkt en bij de Mexicaanse voedingsproducten. Ze kunnen in de koekenpan worden opgewarmd en als een soort panpizza worden belegd.
Wist u dat…
Alle soorten gehakt veel waardevolle voedingsstoffen bevatten, zoals vitamines en mineralen?
- 2 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
200 g rundergehakt
50 g chorizoworst (dikke plakken)
1 eetlepel jalapenopepers (uit een potje, fijngehakt)
1 kleine ui
50 g geraspte kaas
½ liter kidneybonen (uit blik)
1 eetlepel tacokruiden
1/8 liter tomatensaus (kant-en-klare)
1½ eetlepel maïsolie
4 tortilla's
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: