Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Griekse fetahamburgers

400 g varkensgehakt, 1 sjalotje (fijngehakt), 1 ei, 3 eetlepels paneermeel, 2 theelepels oregano, 50 g feta (in blokjes van 1 cm), 2 eetlepels olijfolie, 4 broodjes

Varkenshaas saté van de barbecue

Marineren Meng voor de marinade de olie, ketjap, citroensap, sambal, geplette knoflook en bruine suiker door elkaar. Snij de varkenshaas in blokjes van 2 bij 2 cm. Leg de

Schnitzelrolletjes met geitenkaas

4 varkensschnitzels (à 80 gram, extra dun), 8 plakjes rookvlees, 8 eetlepels geraspte kaas (verse geitenkaas), 1 eetlepel pijnboompitten, ½ theelepel karwijzaad, snufje

Franse varkenslappen met champignons en spekjes

500 g varkenslappen (in blokjes van 2½ cm), 3 eetlepels olijfolie, 100 g spekblokjes,  3 uien (fijngehakt), 2 teentjes knoflook (geperst), 125 g champignons (in plakjes),

Varkensoesters met mosterdsaus

Varkensoesters met mosterdsaus

4 varkensoesters, 1 dl appelsap, 1½ eetlepel mosterd, 4 eetlepels olijfolie, snufje zout, 1 dl crème fraîche, 1 theelepel tijm, snufje peper

Afrikaanse-filetrollade-met-pistache-gehaktvulling

Afrikaanse filetrollade met pistache-gehaktvulling

150 g varkensgehakt, 1 varkensfiletrollade (ca. 750 g), 25 g vijgen (gedroogde, in stukjes), 1 eiwit (losgeklopt), 1 theelepel kaneel, 25 g pistachenoten (zonder schil),

Gegrilde lamsburger met kerrie

4 lamsburgers, 1 sjalotje, ½ komkommer, 2 limoenen, 3 eetlepels olie, ½ eetlepel kerriepoeder, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels yoghurt, 1 teentje knoflook, 1 theelepel

Filetrollade met groenten en kerrieboter uit de braadzak

1 varkensfiletrollade, snufje peper (versgemalen), 50 g boter (zachte), 1 winterwortel (in reepjes), 1 prei (in reepjes), 150 g knolselderij (in reepjes), snufje zout, 1

Slavinken met tomatenboter

Slavinken met tomatenboter

4 slavinken, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel pesto rosso, 2 tomaten (zongedroogd, in stukjes), 50 g boter (zacht), grillpan

Griekse Souflaki met gegrilde groenten van de barbecue

Tip: Je kan ook een grill(pan) gebruiken in plaats van de BBQ. Snij de varkenslapjes in stukken van 4 x4 cm. Meng het vlees met de olie/kruiden marinade. Laat minimaal 2