Bereiding
- Neem het vlees uit de koelkast en masseer de filetlapjes in met olijfolie en peper. Laat het vlees ca. 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
- Schil de sinaasappel, zo dik dat er geen wit van de schil op het vruchtvlees achterblijft en snijd de vrucht in 8 plakken.Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag voor op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog en leg het vlees in de pan. Bak het vlees zachtjes door regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vlees vork) en veelvuldig te keren. Het vlees zal tijdens het bakken in ca. 10 minuten zachtjes garen en mooi lichtbruin kleuren.Neem het vlees uit de pan zout het en laat het even rusten.
- Verhit ondertussen 25 g boter in de koekenpan en bak hierin de plakken sinaasappel in ca. 1 minuut aan beide zijden. Roer de marmelade door het braadvet en blus dit af met sinaasappelsap. Laat de jus ca. 2 minuten op zacht vuur inkoken en breng deze op smaak met zout.
Lekker met aardappelkroketjes en broccoli.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk)
25 g boter
1 eetlepel marmelade (sinaasappelmarmelade)
snufje peper (versgemalen)
snufje zout
1 sinaasappel
1 dl sinaasappelsap (vers geperst)
2 eetlepels olijfolie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: