Bereiding
- Schep in een kom de knoflook, de sambal, de in blokjes gesneden hamlappen en de peper door elkaar. Zet de kom ca. 2 uur afgedekt in de koelkast.
- Verhit boter in een hapjespan met anti-aanbaklaag. Bak de blokjes hamlap al omscheppend in ca. 5 minuten rondom bruin.
- Voeg de paprika toe en bak deze ca. 2 minuten mee. Schep de tomatenpuree en nasikruiden door het vlees. Giet het vocht van de perzik boven het vlees af.
- Laat het gerecht met het deksel erop in ca. 40 minuten zachtjes gaar stoven.
- Voeg de perzikschijfjes en rozijnen aan het vlees toe en verwarm deze ca. 5 minuten zachtjes mee. Bind het gerecht eventueel met allesbinder.
Lekker met gele rijst en gesmoorde witte kool.
- 4 personen
- 180 minuten
Ingrediënten
- 500 g hamlappen (in blokjes van 2 cm)
- snufje peper
- 1 theelepel sambal
- 2 eetlepels rozijnen
- ½ rode paprika (in stukjes)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- ½ zakje naaikruiden
- 25 g boter
- 1 eetlepel tomatenpuree
- allesbrander
- 200 g perzik (schijfjes op lichte siroop)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: