Bereiding
- Snijd het vlees in grove stukken. Maak in een kom een marinade van jus d’orange, sojasaus, suiker, knoflook, peper en tijm. Schenk de marinade over het vlees en laat deze ca. 30 minuten intrekken.
- Dep het vlees zo goed mogelijk droog en bewaar de marinade. Verhit boter en olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin het vlees rondom bruin.
- Giet vervolgens de marinade over het vlees en laat het gerecht ca. 10 minuten sudderen tot het vlees gaar is.
- Neem het vlees uit de pan en leg dit op een voorverwarmde schaal. Zeef de marinade, kook deze in ca. 3 minuten tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid in. Giet de ingekookte marinade over de hamlappen.
Lekker met couscous en gesneden Chinese kool met kerriepoeder.
- 4 personen
- 55 minuten
Ingrediënten
500 g hamlappen
1 teentje knoflook (fijngehakt)
2 eetlepels ketjap manis
2 dl sinaasappelsap (vers)
1 theelepel suiker
2 eetlepels boter
2 eetlepels zonnebloem olie
snufje peper
8 takjes tijm (vers)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: