Bereiding
- Meng het gehakt met de gehaktkruiden en 2 eetl. paneermeel en draai er ca. 6 gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongbal.
- Bak de gehaktballetjes in ca. 10 minuten net gaar in de olie.
- Maak van de broodmix met 3 dl handwarm water en de boter en de suiker het deeg volgens de aanwijzing op de verpakking. Kneed het deeg 3 minuten goed door en verdeel het in 6 stukken. Vorm van elk stuk deeg een paashaasje met 2 lange armen. Druk als ogen 2 krenten of rozijnen in het deeg. Leg een gehaktballetje op de buik van het haasje, druk het iets vast en vouw de armen eroverheen.
- Leg de paashaasjes op een licht ingevette bakplaat. Dek ze af met een vochtige theedoek en laat ze 15 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 200°C.
- Klop het ongekookte ei en kwast de haasjes ermee in. Bak ze in het midden van de oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar.
Tip
Versierde paastak: hang bij wijze van versiering kleine gehaktballetjes en cocktailworstjes met gele lintjes aan ‘paastakken’ (kronkelhazelaar).
- 6 personen
- 50 minuten
Ingrediënten
- 250 g half-om-halfgehakt
- 1 zakje gehaktkruiden
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 pakje witbroodmix
- 50 g boter (of margarine)
- snufje suiker
- 12 krenten (of rozijnen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ei
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: