Bereiding
- Pel en snipper de uien en de knoflook fijn. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snij de rest in ringetjes. Rasp de schil van de (schone) sinaasappel en pers de vrucht uit.
- Bak de ui met de knoflook en het pepertje 3 minuten in een beetje olie.
- Verwarm de oven voor tot 100ºC.
- Dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf het in met een mengsel van de rest van de olie, de koriander, de komijn, de oregano en zout en peper.
- Leg het vlees in een braadslee en verdeel het uienmengsel er omheen.
- Roer het sinaasappelsap en de -rasp door de bouillon, breng het geheel aan de kook en schenk het in de braadslede.
- Braad het vlees in ± 3½ uur gaar (kerntemperatuur 68ºC).
- Lepel een paar keer wat braadvocht over het vlees.
- Neem het vlees uit de braadslede.
- Roer de zure room door het braadvocht en serveer de saus erbij.
Lekker met rijst en een salade van maïs en sperziebonen.
- 6 personen
- 230 minuten
Ingrediënten
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 sinaasappel (bij voorkeur biologisch)
2 eetlepels olijfolie
600 g procureur (aan één stuk)
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
theelepel djinten (gemalen komijn)
1 theelepel oregano (gedroogde)
3 dl bouillon (rundvlees)
snufje zout
snufje peper
125 ml zure room
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: