Bereiding
- Laat de lamshaasjes kort voor gebruik op kamertemperatuur komen. Roer intussen in een kom de citroensap, honing, mosterd, zout, peper en olijfolie tot een gladde dressing.
- Halveer de cherrytomaatjes. Schil de avocado, snijd deze in plakjes en bestrijk de avocado met een beetje dressing om verkleuring te voorkomen. Schep de salade, cherrytomaatjes en avocado over 4 borden. Verdeel de overige dressing en elitehaver over de salade.
- Dep de lamshaasjes met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Verhit de boter in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de lamshaasjes in ca. 1-2 minuten rondom goudbruin en rood van binnen.
- Bestrooi de lamshaasjes met zout en snijd deze in dunne plakken. Verdeel de plakjes lamshaas over de salade.
Lekker met dikke sneden boerenbrood en tapenade.
Wist u dat…
Lamsvlees veel voedingsstoffen bevat, zoals ijzer, vitamines van het B-complex en vitamine D?
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
6 lamshaasjes (á 60 g)
3 eetlepels citroensap
2 eetlepels honing
1 theelepel mosterd
snufje peper (versgemalen)
snufje zout
5 eetlepels olijfolie
1 bakje cherrytomaten (á 250 g)
1 avocado
1 zak gemengde salade (met rucola)
75 g elitehaver (mengsel van noten en rozijnen)
2 stukjes boter
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: