Bereiding
De bereidingsvideo staat onder de bereidingswijze.
- Verwarm een braadpan, voeg olijfolie en boter toe, laat uitbruisen.
- Braad het vlees rondom aan. Schep het uit de pan.
- Voeg knoflook en ui toe, even fruiten. Voeg tomaatpuree en picadillo toe, nog even fruiten.
- Nu tomatenblokjes, ketchup en groentenbouillon toevoegen. Zachtjes aan de kook brengen, zwarte bonen en het vlees toevoegen. 2.5 uur op laag vuur stoven.
- Na 2,5 uur verse groentenmix (mais, witte kool, sperzibonen, rodepaprika, prei en kidneybonen) toevoegen en nog 30 minuten laten stoven
- Gaarheid controleren, als het vlees nog niet zacht genoeg is nog 30 minuten extra laten stoven.
- Op smaak brengen met zout en peper
Lekker met Dorito’s of flatbread, groene kropsla met zure room en een salade van mangoblokjes met verse gember Chili en limoen.
Voor de optimale stooftemperaturen kijk je hier.
4 personen
200 minuten
Ingrediënten
500 gr runderpoulet
3 eetl zonnebloemolie
20 gr boter
3 teentjes knoflook gehakt
100 gr ui blokjes 1cm
3 eetl picadillo mélange (Euroma)
1 eetlepel tomaten puree
3 eetlepels tomatenketchup
3 dl goentenbouillon
400 gr tomatenblokjes
400 gr zwarte bonen afgespoeld (blik)
Zout
Verse groentemix (mais, witte kool, sperzibonen, rode paprika, prei, kidneybonen)
Runderpoulet
Poulet, soep- of bouillonvlees is allemaal hetzelfde. Het vlees is meestal gesneden van de platte bil.
