Willekeurige recepten

Bekijk alles

Kalfsoester met paddenstoelensaus

Vlees 30 minuten voor bakken uit de koeling halen. De sjalotjes en knoflook fijnsnijden, paddenstoelen grof snijden. Deze aanzetten in matig hete pan met boter tot licht

Indisch bonenschoteltje met rookworst en sambal

1 rookworst (350 g), 2-3 stengels prei (ca. 500 g), 2 eetlepels zonnebloem olie, 1-2 eetlepels sambal brandal, ¼ liter tomatensaus (kant-en-klaar)

Varkenshaasje met pesto en ham

Varkenshaasje met pesto en ham

2 varkenshaasjes, 4 theelepels pesto (vers of uit een potje), 4 plakjes rauwe ham, snufje zeezout, snufje peper (versgemalen), 1 liter water, 1 glas witte wijn (2 dl), 2

Varkenshaas met Terschelling cranberrysaus

Varkenshaas met Terschelling cranberrysaus

500 g varkenshaas (ca 2 stuks), 250 g cranberry's (verse), 200 g suiker, 2 dl sinaasappelsap (verse), 1 sinaasappel (rasp van), 50 g boter, snufje peper (versgemalen),

Juicy smashburger met cheddar

Meng de Mayonaise, olijfolie met truffelaroma, ketchup en de gerookte paprikapoeder Voeg zout en peper naar smaak toe Laat de (gietijzeren) pan goed heet worden (middel

Bonen chili met gehakt en tortillachips

Bonen chili met gehakt en tortillachips

2 eetlepels zonnebloemolie, 1 ui (fijngesnipperd), 500 g varkensgehakt, 1 zakje tacokruiden (à 35 g), 1 groene paprika (in blokjes), 1 rode paprika (in blokjes), 1 blik

Winteromelet met rookworst

½ rookworst (à 250 gram, in plakjes)
, 2 worteltjes (in blokjes)
, 50 g doperwten (diepvries)
, 4 eieren
, 4 eetlepels melk
, 2 eetlepels boter
, 1 sjalotje

Afrikaanse Bobotie

500 g varkensgehakt, 35 g boter, 1 ui (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 eetlepel kerriepoeder, 1 snee brood (oud, wit, verkruimeld), ½ dl melk, 1 citroen

Griekse fetahamburgers

400 g varkensgehakt, 1 sjalotje (fijngehakt), 1 ei, 3 eetlepels paneermeel, 2 theelepels oregano, 50 g feta (in blokjes van 1 cm), 2 eetlepels olijfolie, 4 broodjes

Indiase roerbakschotel met varkensvleesreepjes en gemengde groenten

500 g varkensvleesreepjes, 1 theelepel chilipoeder, snufje peper (versgemalen), snufje zout, 150 g sperziebonen (in stukjes van 4 cm)