Bereiding
- Bestrooi het nasivlees met peper. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin het nasivlees in ca. 8 minuten goudbruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en verhit 2 eetlepels olie in de hapjespan. Fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten in de olie.
- Voeg het nasivlees, tomatenblokjes, tomatenpuree en suiker aan het uienmengsel toe en breng het gerecht aan de kook. Laat het gerecht ca. 15 minuten op zacht vuur sudderen.
- Voeg de boterbonen toe en laat deze ca. 5 minuten op zacht vuur door warmen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met schelpjespasta.
4 personen
35 minuten
Ingrediënten
500 g nasi/bamivlees
snufje peper (versgemalen)
3 eetlepels olijfolie
1 ui (fijngehakt)
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes (á 400 g)
1 eetlepel tomatenpuree
½ theelepel suiker
snufje zout
2 blikken boterbonen (á 200 g)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: