Willekeurige recepten

Bekijk alles
Vleesreepjessalade met hazelnoten

Vleesreepjessalade met hazelnoten

300 g varkensvleesreepjes, 1 middelgrote ui, 3 eetlepels azijn, 1 theelepel suiker, 50 g hazelnoten (geroosterd), 3 eetlepels TexMexkruiden, 1 krop sla, 3 rijpe

Gevulde varkensschnitzels met kaassaus

4 varkensschnitzels (à 125 g), 1 theelepel tijm, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 winterwortel (in dunne reepjes van 10 cm lang), 1 prei (in dunne reepjes van

Koude gehaktballen van grootmoeder

Koude gehaktballen van grootmoeder

500 g half-om-halfgehakt, ½ kopje melk, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 boterhammen, 3 eetlepels gehaktkruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 g boter, 1 ei en 1 eetlepel

Varkensoesters saltimbocca

Varkensoesters saltimbocca

2 varkensoesters, 2 plakjes rauwe ham, 6 blaadjes salie (kleine, verse), 2 theelepels pesto, paar druppels balsamicoazijn, snufje peper (versgemalen), 2 eetlepels masala

Kalfstong met kappertjestapenade

Kalfstong met kappertjestapenade

1 kalfstong (zonder keelstuk), 1 ui (gesnipperd), 1 stukje foelie, ½ bosje Italiaanse kruiden (verse), 2 dl droge sherry (medium), ½ citroen, 4 eetlepels kappertjes, 6

Kalfshaas met romige mierikswortelsaus

400 g kalfshaas, 40 g boter (of margarine), 125 g roomkaas (met mierikswortel), 1½ dl kalfsfond (pot), 100 g kerstomaatjes

Varkenshaas met mangokerrievulling

500 g varkenshaas, 1 mango (geschild en in blokjes), 1 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel rozijnen, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 eetlepel peterselie (vers, fijngehakt),

placeholder

Varkensoester à la Picasso

2 varkensoesters (á 125 g), snufje zout, 0,4 dl droge sherry, 1 kiwi (in plakjes), snufje peper, 25 g amandelen (geschaafde), ½ appel (in schijfjes), 2 schijven ananas, ½

Goulashsoep

400 g magere runderlappen, 2 grote uien, 1 rode paprika, 40 g boter, 1½ eetlepel paprikapoeder (mild), 2 eetlepels bloem, 1 blikje tomatenpuree (klein)

Gepeperde rib-eye steak met brandy

4 rib-eye steaks, 2 eetlepels cognac, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rodepeperbesjes (droog, gekneusd of grofgemalen), 1 eetlepel rodepeperbesjes (ingemaakt), 1 dl