Bereiding
- Snijd het vlees in 24 stukjes, meng ze met de slaolie, het citroensap en ¾ eetl. kerriepoeder. Laat ze 30 minuten marineren (als ze niet direct worden bereid: in de koelkast, anders erbuiten).
- Snijd de ananas in zeer kleine stukjes en meng ze met de mayonaise, de zure room, de rest van het kerriepoeder, de munt, de gembersiroop.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand (of steek de barbecue aan).
- Rijg het vlees aan 8 satéstokjes (nadat deze in water hebben geweekt) en rooster ze onder de grill of op de barbecue rondom bruin en gaar (ca. 8 minuten).
- Bestrooi de saté eventueel met wat zout. Serveer de saté met de ananasmuntsaus.
Varieer door kerriepoeder te vervangen door andere kruidenpoeders zoals cajunkruiden, texmexkruiden, shoarmakruiden of tacokruiden. Ook met het fruit en de kruiden kun je variëren: bijvoorbeeld met mango, peer en perzik. En met kruiden zoals basilicum en koriander. Vervang het varkensvlees eventueel door biefstuk of kalfsoester.
Wist u dat…
Week satéstokjes voor gebruik eerst in water, dan verbranden ze niet.
- 2 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
1 varkenshaas (of fricandeau)
4 eetlepels zure room
4 schijven ananas (vers of blik)
snufje zout
1 eetlepel olie
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels muntblaadjes (fijngehakt, liefst vers)
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel kerriepoeder (mild)
1 eetlepel gembersiroop
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: