Bereiding
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrijk het vlees licht met olie.
- Leg de karbonades op het grillrooster en schuif dit, met een lekbak eronder, ca. 10 cm onder de grill. Grill de karbonades om en om in ca.12 minuten goudbruin.
- Bestrijk de karbonades vervolgens heel licht met de marmelade. Leg op elke karbonade een plakje citroen met een ansjovisrolletje. Strooi over elke karbonade een theelepel kappertjes.
- Verwarm de garnering kort onder de grill mee, breng het vlees op smaak met peper.
Lekker met snijbonen en rösti.
Wist u dat…
De haaskarbonade gesneden is van het laatste gedeelte van de karbonadestreng. Die streng loopt over het ruggedeelte van kop tot staart. De haaskarbonade bevat een T-vormig beentje, met aan de éne kant het karbonadevlees en aan de andere kant een stukje vlees van de varkenshaas.
- 2 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
2 haaskarbonades (à 125 gram)
2 eetlepels citroenmarmelade
1 citroen
2 stuks ansjovisfilet
2 theelepels kappertjes
snufje peper
olie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: