Bereiding
- Verwarm de oven voor op 250˚C. Doe alle ingrediënten voor het stoombad in een flinke schaal met 1½ liter heet water (of 1¼ liter water + een flesje bokbier). Zet de schaal in de oven tot het vocht kookt.
- Schuif de rollade op het rooster boven de schaal in de oven. Temper de oven tot 170˚C. Braad de rollade in 80 minuten gaar en bruin.
- Laat het vlees na het braden 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Rasp de schil van de sinaasappel en pers vervolgens de sinaasappel uit. Voeg sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe aan de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Serveer het vlees met de sinaasappelmayonaise.
Lekker met Turks brood en komkommer/sinaasappelsalade met koriander.
Tip
Basis stoombad voor varkensvlees: 1½ – 2 liter water (of wat water vervangen door een flesje bier), ui, wortel, prei, peterselie, selderij, laurier, kruidnagel, foelie, gekneusde peperkorrels en mosterdzaad. De bereidingstijd voor varkensvlees van ca. Ø12 cm is 90 minuten, van ca. Ø10 cm is 75 minuten en van ca. Ø 8 cm is de bereidingstijd 60 minuten (kerntemperatuur minimaal ca. 68-70˚C).
Wist u dat…
Stoombraden een gezonde, lichte en vetvrije bereidingswijze is, vooral geschikt voor groot vlees. Het vlees blijft in de oven heerlijk mals en smaakt extra lekker dankzij het kruidenstoombad. De bereiding vergt weinig voorbereidingstijd en ook tijdens het garen hebt u er geen omkijken naar. Bovendien biedt stoombraden oneindig veel variatie en blijft de oven mooi schoon.
- 6 personen
- 100 minuten
Ingrediënten
750 g varkensfiletrollade (ca. Ø10 cm)
1 sinaasappel (schoongeboend)
8 eetlepels mayonaise
snufje zout
snufje peper
Voor stoombraden: 1 bouquet garni (prei, wortel, koriander, ui met kruidnagel), 1 sinaasappel in plakken, water (+ evt. 1 flesje bokbier)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: