Bereiding
Groente voorbereiden
- Snijd de groente, kook beetgaar en plaats ze in koud water.
- Meng onder het koken de groente marinade.
- Leg de groente in de marinade om te laten intrekken.
Vlees bereiden
- Zet de bloem, de eieren en de geraspte kaas elk in een eigen bakje klaar.
- Zet een schoon bord klaar om de gepaneerde lapjes straks op te leggen.
- Snijd de varkenslappen in kleinere lapjes.
- Leg de stukken vlees op een plank tussen vershoudfolie en plet ze iets met een vleeshamer.
- Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Paneer de vleeslapjes: eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de geraspte kaas.
- Bak de gepaneerde lapjes op een zacht/middelhoog vuur in boter in 6 minuten aan weerszijden gaar.
Leg het gebakken vlees op een bord en garneer de zijkant met de gemarineerde groente.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
800 gr varkenslapjes
Boter
100 gram bloem
2 eieren
200 gr geraspte kaas
300 gr bospeen
2 stuks venkel
200 gr kleine uitjes
200 gr haricots vertVoor de groente marinade
Witte wijn azijn, basterdsuiker, tijm, laurier, knoflook, geroosterd venkelzaad, en steranijs.
Varkensfiletlapje
Filetlapje ook wel (ongepaneerde) schnitzel genoemd, is eenvoudig te bereiden.