Meer recepten met kalfsvlees

Bekijk alles
kalfsschenkel

Kalfsschenkel uit de oven met grove groente

Kalfsschenkel wordt vaak bereid in stevige plakken vlees met bot in het midden. De Italiaanse ‘Ossobuco’ is daar een voorbeeld van. Daarnaast kun je een

Kalfsrib-eye met gorgonzola van de BBQ

Haal de kalfsrib-eye 30 minuten van te voren uit de koelkast. Verwarm de BBQ voor op 220 – 250 ˚C De kooltjes/briketten gloeien en zijn dan bedekt met een wit aslaagje.

Kalfsoester met paddenstoelensaus

De kalfsoesters 30 minuten voor bakken uit de koeling halen. De sjalotjes en knoflook fijnsnijden, paddenstoelen grof snijden. Deze aanzetten in matig hete pan met boter

Basilicumsoep met reepjes kalfslever

75 g kalfslever, 1 blik boterham (witte), 2 eetlepels pestosaus, 15 g bloem, snufje zout, snufje peper, 2 eetlepels olijfolie, 15 g boter,  4 dl vleesbouillon (1½ tablet,

Gepaneerde gevulde kalfsgehaktballen

Gepaneerde gevulde kalfsgehaktballen

2 plakjes rauwe ham, 500 g kalfsgehakt, 150 g roomkaas, 2 eieren, 1 zakje gehaktkruiden, olie (om te frituren, zonnebloemolie of arachideolie), paneermeel, 2 el

Kalfshaas met romige mierikswortelsaus

400 g kalfshaas, 40 g boter (of margarine), 125 g roomkaas (met mierikswortel), 1½ dl kalfsfond (pot), 100 g kerstomaatjes

Kalfskroketjes

400 g kalfspoulet, 1 liter bouillon (kalfs), 70 g boter (of margarine), 80 g bloem, 1 dl slagroom, 3 eieren (L), 3 eetlepel peterselie (fijngehakt), bloem, paneermeel,

Kalfsmedaillons met gegratineerde mozzarella

Kalfsmedaillons met gegratineerde mozzarella

4 kalfsmedaillons (à 100 g), 1 mozzarellakaasje, 4 blaadjes basilicum, 20 g boter (of margarine), 1 eetlepel pesto (groene), snufje zout en een snufje peper

cordon bleu kalfsschnitzel

Cordon bleu van kalfsschnitzel

Zelf cordon bleu maken is niet ingewikkeld! Met een goede bereiding is een gepaneerde cordon bleu knapperig van buiten en mals van binnen. Haal het vlees een half uur

Kalfsschenkel met sinaasappel

Kalfsschenkel met sinaasappel

Kalfsschenkels zijn geweldig om te stoven! Na enkele uren zachtjes pruttelen, is de kalfsschenkel zo zacht geworden dat het vlees vanzelf van het bot valt. En heb je geen