Bereiding
Halveer de speklappen en wrijf deze licht in met speklapkruiden.
Leg de speklappen in een hapjespan met anti-aanbaklaag op laag vuur. Door de warmte smelt een gedeelte van het vet uit het vlees. Voeg eventueel 2 eetlepels water toe om aanbakken te voorkomen. Zet, zodra het vet uit het vlees smelt, het vuur hoger en bak de speklappen aan beide kanten lichtbruin.
Voeg de reepjes rookvlees, bawang goreng, 1 dl bouillon en sojasaus toe. Laat het gerecht met het deksel op de pan circa 30 minuten op zacht vuur stoven.
Laat tenslotte reepjes kool en taugé nog 10 minuten meestoven. Lekker met rijst.
Tip
Een speklap is geen magere vleessoort. Kies daarom bijvoorbeeld voor een bereidingsmethode als grilleren. Ook kunnen speklappen in het eigen vet worden bereid (in anti-aanbakpan). Het vetgehalte van het bereide produkt is dan lager dan van het onbereide produkt.
Wist u dat…
Een speklap een doorregen varkenslap is met zwoerd. Zonder zwoerd wordt het meestal een doorregen varkenslap genoemd. Speklappen zijn afkomstig van het buikspek, dat is de magerste speksoort.
- 2 personen
- 50 minuten
Ingrediënten
- 2 speklappen
- ½ zakje kruiden (voor de speklap)
- 2 plakjes rookvlees
- 1 eetlepel gekibbelde uitjes (gebakken en gedroogde uitjes)
- 1 dl bouillon
- 2 eetlepels ketjap manis
- ½ chinese kool (of paksoi)
- 100 g taugé
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: