Bereiding
20 traktaties
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Snijd de ham in dunne reepjes van ca. 3 mm.
- Was en snijd de wortel en de courgette in repen van ca. 3 mm dikte (of rasp de groenten op een grove rasp).
- Meng de groentereepjes met de ham en 2 eetl. pesto rosso.
- Leg onderaan, in het midden van de loempiavellen, een flinke lepel van het hammengsel.
- Vouw de zijkanten van de loempiavellen naar binnen over het hammengsel en rol ze losjes op. Leg de loempia’s op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Smelt de boter.
- Bestrijk de loempia’s met de boter en bak ze in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin.
- Verwarm in een klein pannetje de olijfolie. Voeg de tomatenstukjes met het sap en de rest van de pesto rosso toe en laat de saus op hoog vuur ca. 10 minuten inkoken. Voeg peper naar smaak en de peterselie toe.
- Geef de tomatensaus warm of koud bij de loempia’s.
Tip
De gebakken loempia’s kunnen in de oven worden opgewarmd.
Wist u dat…
In plaats van ham kun je ook fricandeau of rollade in de loempia’s doen. Je kunt ze zowel koud als warm serveren. In de kantine willen ze jouw loempia’s vast wel even opwarmen!
- 20 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 500 g gekookte ham (dik gesneden plakken)
- 20 loempiavellen
- 4 eetlepels pesto rosso
- 1 courgette (ca. 400 g)
- 1 blik tomatenblokjes (ca. 400 g)
- 4 eetlepels olijfolie
- snufje peper
- 200 g wortel (geschrapte worteltjes)
- 5 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 75 g boter
- bakpapier
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: