Bereiding
Voor ca. 20 hapjes
- Laat de rookworst ca. 10 minuten wellen in heet water (niet koken!).
- Snipper het lente uitje heel fijn. Snijd de augurken in kleine blokjes. Snijd de ananas in kleine blokjes. Meng alles in een kom en breng op smaak met olie, citroensap, mosterd, zout en peper.
- Snijd de rookworst overlangs doormidden en snijd in stukken van ca. 10 cm lang.
- Schep de salsa op de rookworst en serveer op een mooie schaal. Garneer met reepjes lente ui en blokjes ananas
Tip
Rookworst wellen:
De rookworst die u vers bij de slager koopt, is meestal alleen nog maar even gerookt om een specifieke smaak en mooie goudbruine kleur te verkrijgen. U maakt deze gaar door de worst in koud water op te zetten en ca. 20-25 minuten te wellen (garen) in net niet kokend water.
Kant-en-klaar verpakte rookworst is in de fabriek al gaar gemaakt en hoeft alleen maar – met plastic verpakking en al – te worden opgewarmd (ca. 10 minuten) in net niet kokend water; de plastic verpakking beschermt de worst tegen uitdrogen.
Wist u dat…
Rookworst moet ook rusten. Dat groot vlees altijd eerst even een paar minuten moet rusten alvorens u het aansnijdt wist u waarschijnlijk wel. Maar wist u dat dit ook voor rookworst geldt? De vleessappen kunnen zich dan verspreiden en dat komt de smaak ervan extra ten goede doordat ze bij het aansnijden niet verloren gaan.
20 personen
30 minuten
Ingrediënten
- 1 rookworst
- 1 lenteuitje
- 5 augurken
- 2 schijven ananas
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel franse mosterd
- snufje zout
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: