Bereiding
- Hak de olijven en de reepjes paprika fijn. Meng ze met de boter en Italiaanse keukenkruiden.
- Besmeer de sneetjes brood met het botermengsel. Beleg er 2 met sla en salami, en leg de anderen erop.
- Snijd de mortadella en de gedroogde tomaten in smalle reepjes, en de verse tomaten in stukjes. Meng ze met de macaroni, olie, azijn, en vers gemalen peper naar smaak.
- Doe het pastaslaatje in een laag bakje.
Tip
Extra Mediterraans accent: geef ook wat parten meloen bij de lunch en ijsthee voor de dorst.
Wist u dat…
Sla, tomaat, komkommer voorkomen dat het brood voortijdig uitdroogt, maar kunnen het brood ook te soppig maken. Door het brood goed met boter te besmeren, voorkom je dat het vocht uit de groenten er te veel intrekt.
- 2 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
- 8 plakjes salami
- 4 boterhammen (ciabatta)
- 50 g boter
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 6 groene olijven (zonder pit)
- 4 blaadjes sla (bijvoorbeeld lollo bianco)
- 2 reepjes rode paprika (vers of kant-en-klaar gemarineerde)
- 2 plakjes mortadella
- snufje peper (versgemalen)
- 100 g macaroni (gekookte spiraalmacaroni)
- 1 tomaat
- ½ eetlepel witte wijnazijn
- 1 tomaat (gedroogde + 2 eetlepels olie)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: