Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Roergebakken varkenshaas met mangosalsa

500 g varkenshaas (in dunne plakken), snufje peper (versgemalen), 1 eetlepel honing, 2 tomaten (in blokjes), snufje zout, 1 mango (in blokjes), 2 eetlepels olie,

Varkensoesters met oesterzwammen en paksoi

Haal de varkensoesters 30 minuten van te voren uit de koelkast. De aardappels in de lengte halveren en op de bolle kant half insnijden. Circa 40 minuten garen in de oven

Vleesslaatje met prei appel en mosterd

Vleesslaatje met prei, appel en mosterd

250 g varkenslappen (of restje gaar vlees), 5 eetlepels mayonaise, 2 middelgrote appels, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel bieslook (fijngehakt en wat sprietjes), 1

Filetrollade met paprika gehaktvulling

600 g varkensfilet (aan een stuk), 100 g varkensgehakt, ½ rode paprika (in blokjes van ½ cm), 1 sjalotje (fijngehakt), 2 eetlepels pesto rosso, 1 theelepel paprikapoeder,

Hartig gevuld brood van de barbecue

Hartig gevuld brood van de barbecue

50 g katenspek (iets dikker gesneden), 50 g salami (iets dikker gesneden), ½ doosje oesterzwammen, 1 bosuitje (fijngesneden), 1 takje tijm (vers, anders een mespuntje

varkenslever met een rode wijnsaus

Lever met een rode wijnsaus

400 g varkenslever (in 8 dunne plakken)
, 3 dl melk
, 80 g boter
, 6 sjalotjes (gepeld en in vieren)
, 1 pot fond (vleesfond á 4 dl)
, 3 dl rode wijn (Chianti)
, 1

Varkenslap met Thaise vissaus

Varkenslap met Thaise vissaus

500 g varkenslappen, 1 ui, 1 groene peper, 1 rode paprika, 1 limoen, 1½ eetlepel olie, 1 eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus), 2 blaadjes djeroek poeroet, snufje zout,

Griekse schnitzel met yoghurt-muntsaus

4 varkensschnitzels (ongepaneerd), 1 theelepel suiker, 1 teentje knoflook (geperst), 1 eetlepel munt (verse, fijngehakt), 1½ dl yoghurt (Griekse), limoensap, ½ komkommer

gevulde maisbol

Gevulde maïsbol met bakbacon

8 plakken bakbacon, 4 maïsbollen, 2 rode uien, 1 teentje knoflook, 100 g kerstomaatjes, ½ eetlepel olijfolie, 10 g boter, 8 kwarteleitjes, 50 g komijnekaas (belegen

Gegratineerde schnitzel met tomaat en lente-ui

1 varkensschnitzel, ½ eetlepel olie, 1 tomaat, 3 lenteuitjes, 3 eetlepels zure room, ½ theelepel knoflookpoeder, 3 eetlepels geraspte kaas (belegen), snufje zout, snufje peper