Bereiding
- Breng de hamschijven met 2 l water en zout aan de kook. Laat ze 120 minuten zachtjes trekken met het deksel schuin op de pan. De bouillon mag niet koken. Laat het kruidenbuiltje meetrekken.
- Snijd de prei in dunne ringen en de geschilde aardappels in kleine blokjes.
- Smelt de boter en fruit de prei ± 5 minuten.
- Zeef de bouillon. Verwijder evt. het zwoerd en het vet van het vlees, haal het vlees van het bot en snijd het in kleine stukjes. Voeg de tijm en de prei toe aan de bouillon en breng de soep aan de kook. Laat de aardappelblokjes ± 15 minuten zachtjes meekoken.
- Voeg de melk en de verse kruiden toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg het vlees toe en laat de soep nog ± 5 minuten zachtjes koken.
Lekker met knapperig stokbrood.
6 personen
40 minuten
Ingrediënten
3 hamschijven (à 200 g)
1 kruidenbuiltje (voor soep)
250 g prei
400 g aardappels
25 g boter (of margarine)
2 theelepels tijm
2 eetlepel kruiden (verse)
1 dl melk
snufje zout
snufje peper
staafmixer