Bereiding
- Dep de blokjes varkenslap met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de blokjes vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
- Verhit 2 eetlepels olie in de hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper ca. 3 minuten.
- Voeg de blokjes vlees, kokosmelk, ketjap en trassie aan het uienmengsel toe en breng het gerecht aan de kook. Laat het vlees ca. 50 minuten op zacht vuur (op een sudderplaatje) met het deksel op de pan gaar stoven.
- Breng de gestoofde varkenslappen in kokosmelk op smaak met zout.
Lekker met sperziebonen, meergranenrijst en sambal.
- 4 personen
- 60 minuten
Ingrediënten
500 g varkenslappen (in blokjes van 2½ cm)
zwarte peper (versgemalen)
4 eetlepels zonnebloem olie
2 uien (fijngehakt)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 rode peper (van zaad ontdaan en in dunne ringen gesneden)
2 dl kokosmelk
6 eetlepels ketjap manis
1 theelepel trassi (gedroogde garnalenpasta)
zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: