Bereiding
- Bestrooi de varkensfiletlapjes met peper. Verhit boter in een pan en bak hierin het vlees in ca. 8 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar. Neem de varkensfiletlapjes uit de pan, breng het vlees op smaak met zout en dek het vlees met aluminiumfolie af.
- Fruit het sjalotje, knoflook en rode peper ca. 1 minuut in de (achtergebleven) bakboter. Voeg de tomatenpuree, tomaat, witte wijn en zongedroogde tomaat toe en kook de saus ca. 5 minuten op hoog vuur.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Verdeel het vlees over 4 borden en schep de saus over het vlees. Garneer het gerecht met peterselie.
Lekker met groene salade en spaghetti.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
4 varkensfiletlappen (á 125 g)
snufje peper (versgemalen)
50 g boter
snufje zout
1 sjalotje (fijngehakt)
1 teentje knoflook
½ rode peper (van zaad ontdaan en in reepjes gesneden)
1 eetlepel tomatenpuree
3 tomaten (in blokjes)
½ dl witte wijn
6 stukjes tomaten (zongedroogde, fijngesneden)
2 takjes peterselie (verse, fijngehakt)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: