Bereiding
- Neem het beenhammetje 30 minuten van tevoren uit de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak de spekreepjes uit in 1 eetl. boter. Fruit de ui en de knoflook 5 minuten mee. Bak daarna de soepgroenten 5 minuten mee. Voeg de rozemarijn, de tijm en de wijn toe en breng het aan de kook. Voeg peper en zout toe.
- Doe alles over in een ovenschaal. Leg het beenhammetje erop en bestrijk het met de helft van de kruidenboter.
- Braad het geheel in ± 35 minuten gaar in de oven. Bestrijk het vlees halverwege met de overige boter en voeg dan ook de witte bonen in tomatensaus toe.
Lekker met: aardappelpuree.
Tip
Reken 7 à 8 minuten extra per 100 g beenham. Groot vlees wordt extra sappig als het na bereiding ± 10 min. rust onder aluminiumfolie.
Wist je dat…
Hammetjes vaak ook voorgekruid te koop zijn?
- 4 personen
- 85 minuten
Ingrediënten
1 beenham (à 500 g)
100 g spekreepjes (gerookte)
2 uien (in dunne partjes)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
250 g soepgroenten (boeren)
1 pot witte bonen (in tomatensaus à 720 g)
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
1 dl witte wijn (droge)
40 g kruidenboter (zachte)
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: