Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Varkenslap met Thaise vissaus

Varkenslap met Thaise vissaus

500 g varkenslappen, 1 ui, 1 groene peper, 1 rode paprika, 1 limoen, 1½ eetlepel olie, 1 eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus), 2 blaadjes djeroek poeroet, snufje zout,

Mediterrane varkensfiletlapjes

Mediterrane varkensfiletlapjes

4 varkensfiletlappen, ½ citroen, 1 eetlepel tijm (vers, fijngehakt), 2 eetlepels olijfolie, 1 zak roerbakgroenten (aubergine, courgette, rode paprika, ui), snufje

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Klop het ei los met 2 eetl. water in een diep bord. Strooi het paneermeel op een ander bord. Wentel het vlees eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit

Varkensoester met sjalotjes en oesterzwammen

Varkensoester met sjalotjes en oesterzwammen

4 varkensoesters (á 125 g stuk), 4 sjalotjes (fijngesnipperd), snufje peper (versgemalen), 150 g oesterzwammen, 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), snufje zout, 50

souflaki

Griekse Souflaki met gegrilde groenten van de barbecue

Souflaki is een echte klassieker uit de Griekse keuken. Het is een heerlijk grillgerecht van gekruid varkensvlees en groenten. Goed gegaard is het een spies waar het

Gegrilde spareribs met tropische saus

Gegrilde spareribs met tropische saus

• 2 kilo spareribs (ongemarineerd), 2 eetlepels olie, 1 ui (fijngesnipperd), 2 teentjes knoflook (gehalveerd), 1 rode paprika (in kleine stukjes)

Varkenshaasje gepaneerd met amandelen en tijm

Varkenshaasje gepaneerd met amandelen en tijm

250 g varkenshaas, snufje peper, 1 oude boterham (witte), snufje zout, 1½ eetlepel mosterd, 1 ei, ½ theelepel tijm (gedroogde), 50 g amandelen (blanke)

Pittige speklapjes met ananas

4 speklappen (á 100 g), 2 theelepels sambal badjak, 2 eetlepels roerbakolie, 1 kleine ananas, 6 bosuitjes, 2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt), snufje zout, snufje

Tandoori hamlappen

Tandoori hamlappen

4 hamlappen (125 g stuk), 75 g tandoori pasta
, 3 eetlepels yoghurt (bulgaarse)
, 1 eetlepel boter


Filetlapjes met sinaasappel

4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk),  25 g boter, 1 eetlepel marmelade (sinaasappelmarmelade), snufje peper (versgemalen), snufje zout, 1 sinaasappel, 1 dl sinaasappelsap