Willekeurige recepten

Bekijk alles

Honing-Walnoot marinade voor vlees

Een wat zoetere marinade die erg goed past bij varkens- en kalfsvlees. Meng alle ingrediënten in een ruime schaal of kom. Leg het vlees in de marinade en zorg dat het

Filetrollade met een geitenkaasvulling

750 g varkensfilet (aan één stuk), 75 g geitenkaas (zachte), 1 eetlepel groene kruiden (verse fijngehakte, bijv. peterselie, bieslook en basilicum), 1 sjalotje

Provençaals eenpansgerecht met biefstukreepjes en krieltjes

Snij alle groenten in blokjes. Verwarm de olie in de pan op middelhoge temperatuur. Bak de rundvleesreepjes rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bewaar deze op een

Pittige vleessalade met kokosdressing

1 varkensfiletlap (150 g), ½ dl kokosmelk (dikke), 2 eetlepels basilicum (fijngehakt), ½ theelepel sambal (½ à 1 theel.), 1 limoen, 2 theelepels sesamolie, 3 lenteuitjes,

Rauwe hambuideltjes met meloen, fetakaas en olijven

8 plakjes rauwe ham (compact, stevig, niet al te dun), ½ rijpe meloen, 100 g feta, 2 eetlepels olijven (groen, ontpit), 1 eetlepel witte jnazijn, 1 theelepel mosterd, 3

Schnitzelrolletjes met Parmaham en mozzarella

4 varkensschnitzels (ongepaneerd en dun uitgeslagen), ½ dl witte wijn, 8 plakken parma ham, snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, mozzarellakaasje (á 250 g in

Countrystyle-spareribs-met-TexMex-bbqsaus

Countrystyle spareribs met TexMex

1 liter water, 1 liter water, 100 g bruine basterdsuiker, 6 eetlepels TexMexkruiden, 2 dl barbecuesaus, 1 kilo spareribs, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels abrikozenjam, 1

Krokante ovenloempias met ham en tomaten pestosaus

Krokante ovenloempia’s met ham en tomaten-pestosaus

500 g gekookte ham (dik gesneden plakken), 20 loempiavellen, 4 eetlepels pesto rosso, 1 courgette (ca. 400 g), 1 blik tomatenblokjes (ca. 400 g), 4 eetlepels olijfolie,

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato met olijven

Vitello Tonnato, ofwel kalfsvlees met een tonijnmayonaise. Een verrassende combinatie van vlees en vis, bomvol smaak. Het gerecht komt van oorsprong uit het noordwesten

Boeuf Bourguinon

Boeuf bourguinon uit de slowcooker

Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast. Bak het spek in 1 eetlepel olie. Haal de spekjes uit de pan. Bak in het spekvet de ui en wortel goudbruin. Haal