Bereiding
- Pel en snipper de ui.
- Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Zet het vuur laag.
- Bebloem de sukadelapjes aan beide kanten en bak ze zachtjes bruin. Bestrooi het vlees daarna met peper en zout.
- Haal het vlees uit de pan.
- Bak de ui in de braadboter zachtjes glazig (ca. 3 minuten).
- Roer de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
- Leg het vlees terug in de pan.
- Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat, voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels en de azijn toe en breng het vocht tegen de kook aan.
- Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 2½ uur).
- Roer de mosterd en peper en zout naar smaak door de jus.
Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.
Wist u dat…
Dit stoofgerecht smaakt de volgende dag net zo lekker of zelfs nog lekkerder. Als de stoofpot is afgekoeld, stolt het vet bovenop. Je kunt dit er dan makkelijk afscheppen. Je kunt ook varkenslapjes, lamslapjes of kalfslapjes gebruiken.
- 2 personen
- 165 minuten
Ingrediënten
- 250 g sukadelappen (runder)
- 1 theelepel tomatenpuree
- 1 eetlepel mosterd
- 1 kleine ui
- 2 kruidnagels
- snufje zout
- 25 g boter
- 1 laurierblaadje
- ½ eetlepel azijn
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: