Bereiding
1. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook, gember en chilipoeder ca. 2 minuten.
2. Schep de varkensvleesreepjes door het uienmengsel en roerbak het vlees in ca. 5 minuten rondom bruin.
3. Voeg de sperziebonen, wortel en bloemkool aan het vlees toe en roerbak dit ca. 5 minuten mee.
4. Schep de tomatenblokjes en 1 dl bouillon door het groentemengsel en laat de groente op zacht vuur in ca. 10 minuten beetgaar sudderen. Breng de roerbakschotel op smaak met zout en peper.
Lekker met rijst.
Wist u dat…
varkensvlees lang zo vet niet is als veelal wordt gedacht? Varkensvleesreepjes behoren tot de magere vleessoorten.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
500 g varkensvleesreepjes
1 theelepel chilipoeder
snufje peper (versgemalen)
snufje zout
150 g sperziebonen (in stukjes van 4 cm)
1 dl bouillon
1 eetlepel gember (verse, geraspt)
2 uien (fijngesnipperd)
200 g bloemkool (in kleine roosjes)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 blik tomatenblokjes (á 400 g)
150 g wortels (in blokjes)
3 eetlepels olie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: