Of je nu thuis vakantie viert of binnenkort op weg gaat naar een fijne plek in Nederland of daarbuiten, op vakantie wil je lekker tot rust komen. Zo af en toe lekker makkelijk eten zonder te veel gedoe is dan een uitkomst. Past dat ook bij jouw vakantie? Dan is (zomers) stoofvlees jouw grote vriend!
Zacht gegaard stoofvlees is smeuïg, zacht en smaakvol. Het past bij snel klaar te maken koolhydraten zoals rijst, couscous, frietjes of een broodje. En je kan het voor meerdere dagen klaarmaken!
Dus één keer een flinke pan klaarmaken met bijvoorbeeld riblappen, runderlapjes of schouderkarbonades met jouw favoriete recept, en je kan er meerdere keren relaxed van genieten.
Vaak gaan er een paar porties de diepvries in zodat ze langer bewaard kunnen worden. Maar ook in de koelkast blijft stoofvlees een paar dagen goed. Het mooie is dat het zelfs lekkerder wordt als je het een dagje laat staan. Mocht je een vacumeer apparaat hebben dan kan je de porties vacumeren en blijven ze (gekoeld) nog veel langer goed.
Voor gemak op de camping kan je prima een aantal (bevroren) porties meenemen (wel in een koelbox natuurlijk). Op de camping aangekomen kunnen ze de koeling in en ben je de eerste dagen verzekerd van een heerlijk maaltje!
Lekkere stoofrecepten kan je vinden op de recepten pagina. Bijvoorbeeld deze lekkere Antilliaanse stoofpot of Provencaalse varkenslappen met ratatouille. Ook onze Meat Mate Robert heeft een mooie blog geschreven over vlees bereiden voor meerdere dagen.