Recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Gegratineerde schnitzel met tomaat en lente-ui

1 varkensschnitzel, ½ eetlepel olie, 1 tomaat, 3 lenteuitjes, 3 eetlepels zure room, ½ theelepel knoflookpoeder, 3 eetlepels geraspte kaas (belegen), snufje zout, snufje peper

Slavinken met broccoli-kaasgehakt

Slavinken met broccoli-kaasgehakt

400 g varkensgehakt, 12 reepjes ontbijtspek, 100 g broccoli (roosjes, gekookt), 50 g geraspte kaas (oude), 25 g boter, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 4

Filetrollade met pruimen

1 varkensfilet (à 500 gram), 8 pruimen (zonder pit en gedroogd), ¼ liter appelsap, 1 ei, 50 g dieetmargarine, ½ stengel prei, ½ ui, snufje zout, snufje peper

Hamlapjes met warme ‘piccalilly’ van voorjaarsgroenten

500 g hamlappen, 75 g bloemkool (jong), 6 eetlepels franse mosterd, 6 eetlepels zoetzure zilveruitjes (+ ½ dl van het vocht)

Taartje van saucijsjes

Taartje van saucijsjes

6 saucijsjes, 1 rode ui
, 2 teentjes knoflook
, 8 eetlepels chilisaus (zoete)
, 1 dl dubbeldrank
, 1 theelepel sambal
, 1 eetlepel citroensap
, 3 eetlepels olie
, snufje

orientaalse spareribs

Oriëntaalse spareribs

2 kilo spareribs, 2 theelepels gemberpoeder, 1/2 theelepel kruidnagel (gemalen), 4 dl ketjap manis (zoete sojasaus), 6 dl water, 1/2 dl honing, 3 teentjes knoflook

Vleesreepjessalade met hazelnoten

Vleesreepjessalade met hazelnoten

300 g varkensvleesreepjes, 1 middelgrote ui, 3 eetlepels azijn, 1 theelepel suiker, 50 g hazelnoten (geroosterd), 3 eetlepels TexMexkruiden, 1 krop sla, 3 rijpe

Bouillonfondue met Chinese fricandeau en sesamdip

Bouillonfondue met Chinese fricandeau en sesamdip

1 dl slasaus, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop, eetlepel sesamolie, 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd), 300 g varkensfricandeau, 2 liter bouillon

Varkenshaas met peultjes

500 g varkenshaas, 1 theelepel allesbinder, 8 lenteuitjes (in stukjes), 2 dl bouillon, 100 g taugé, ½ rode paprika (in reepjes), 1 eetlepel olie, 1 mespuntje

Fricandeau met een vulling van pestorijst

750 g varkensfricandeau, 50 g amandelen (fijngehakt), 1 ei (losgeklopt), 75 g rijst (witte en wilde), snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, 2 sjalotjes