Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

Wanneer mag je baby een eerste stukje vlees?

09-12-2019

Is je baby ouder dan zes maanden, dan kan hij dit jaar zomaar voor het eerst aanschuiven bij het kerstdiner. En mag hij bovendien meer eten dan alleen een groente- of fruithap. Hoe zit dat met vleesgerechten, zoals een toastje filet americain of een stukje worst? De facts op een rij over je baby en het eten van vlees.
Door: OUDERS VAN NU in samenwerking met Vlees.nl

Is je baby rond de zes maanden tijdens de kerst? Goed nieuws: dan mag je zijn groentehapje verrijken met een stukje vlees. Zo rond deze leeftijd raakt de ijzervoorraad op, waar een baby mee geboren is. Vanaf dat moment moet deze voorraad aangevuld worden met ijzerrijke voeding, wat onder andere in vlees zit.

Groentehapje verrijken met vlees

Welke voedingsstoffen zitten in vlees?

Vlees heeft een hoge voedingswaarde. Naast ijzer bevat vlees nog veel andere belangrijke: vitamines en mineralen. Denk aan zink, calcium, vitamine B1 en B12 en eiwitten. Die zijn voor je kind erg belangrijk. Hij moet er genoeg van binnenkrijgen voor zijn groei en ontwikkeling.
Volgens het Voedingscentrum is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vlees(waren) zo’n 50 gram (inclusief broodbeleg).Geen rauw vlees

Staan er toastjes filet americain of plakjes ossenworst op tafel? Het is beter om een baby, peuter en jonge kleuters dit niet te geven. Dit vlees is namelijk rauw. Omdat de weerstand van jonge kinderen nog in opbouw is, en ze er misschien nog niet goed op reageren, kun je dit beter even laten staan.

En dan? Aan (kerst)tafel!

Maar dan komt-ie: wat maak je klaar voor het allereerste kerstdiner van je baby? Of je baby nou wel of niet al een (klein) stukje vlees mag mee-eten, zelf wil je op deze dagen natuurlijk wel iets speciaals op tafel zetten. Kijk voor inspiratie eens op vlees.nl. Hier vind je veel goede recepten met kalfs-, rund- en varkensvlees. Slinger je het gourmetstel weer aan? Ook dan tips te over. Wat dacht je van gourmet mexican style?

Wist je dat Nederlands vlees echt wel oké is?
Er worden grote stappen gezet als het gaat om het verder verduurzamen van de Nederlandse vee- en vleessector. Dat zie je ook in de schappen van de supermarkt Er komen steeds meer duurzaamheidskenmerken.
Ook met de overheid zijn er afspraken gemaakt om te streven naar versnelde verdere verduurzaming van de vleesproductie.

Traktatietips voor peuters en kleuters

Gehaktballetjes met een hoedje van papier

Heb je een peuter of kleuter rondlopen? Op vlees.nl vind je ook superleuke traktatie ideeën. Zoals gehaktballetjes met een hoedje van papier. En hoe cool is deze cervelaatworst krokodil! Een jarige in het voorjaar? Dan zijn deze gehakthaasjes perfect! Overigens is het natuurlijk net zo leuk om deze recepten lekker op tafel te zetten tijdens de feestdagen.

Bron: Ouders van Nu,
samen met Vlees.nl

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}