Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

BBQ-nl: Koreaanse steak salade

25-07-2018

Dennis ‘Noskos’ van BBQ-nl, schrijft over barbecueën in de breedste zin van het woord. Van low & slow tot grillen, veel recepten, reviews, maar ook informatie over wedstrijdbarbecue en evenementen. Komende periode gaat Dennis voor VLEES.NL aan de slag met een aantal lekkere recepten. Eerder ging hij aan de slag met deze heerlijke Italiaanse saucijzenbroodjes van de barbecue.  Nu gaat hij voor een zomerse Koreaanse steak salade.

Zomer, dan zijn er van die dagen dat ik geen zin heb om uitgebreid te koken of te barbecueën. Een simpele salade, een lekker cocktailtje en een plekje in de schaduw zijn dan voldoende om de warmte te doorstaan. Wel een salade met een mooi stukje vlees van de barbecue zoals deze Koreaanse steak salade. Een goede steak net even anders gepresenteerd zodat het een heerlijk zomerse maaltijd wordt.

Deze Koreaanse steak salade is heel simpel te maken. Je wilt toch niet te veel doen met die warmte? Ik heb dit keer een ribeye steak gebruikt omdat ik er nog één in de vriezer had liggen, maar bavette of longhaas is ook heerlijk. Snijd bij de laatste twee wel goed het vlees haaks op de draad dan is het een stuk malser. Longhaas kun je het beste tot rare grillen, verder door en het wordt taai. Kies in ieder geval een mooie steak, maar overdrijf het niet. Door de marinade gaan nuances van een heel mooi stuk vlees als een dry-aged steak verloren.

Ik heb voor veldsla gekozen omdat de salade zo op ssam lijkt. Ssam zijn Koreaanse wraps waarbij vlees in een slablad wordt gewikkeld. Jonge spinazie, gemengde sla zijn goede alternatieven die het goed doen.

Een ingrediënt dat je misschien niet kent zijn edamame. Edamame zijn jonge sojaboontjes. Bij Japanse restaurants krijg je ze weleens als voorafje. Ze zitten dan nog in de peul waar je ze uit moet halen. Tegenwoordig kun je ze bij de supermarkt in blikjes vinden. Ook liggen ze soms in zakken in de diepvries.

Koreaanse steak salade

2 PERSONEN

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 300 gram ribeye steak, bavette of longhaas
  • zakje veldsla, jonge bladspinazie of gemengde sla
  • bakje taugé
  • blikje edamame (te koop bij de supermarkt, Bonduelle)
  • 1 eetelepel sesamzaadjes

Voor de marinade:

  • verse gember, stukje van 5 cm, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels sojasaus (kikkoman, geen ketjap manis)
  • 4 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel sesamolie

Voor de dressing:

  • sap van 1 limoen
  • sap van ½ sinaasappel
  • 1-2 eetlepels sojasaus (naar smaak)
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 Spaanse peper, zaad en zaadlijsten verwijderd, fijngehakt

Extra:

  • hersluitbaar diepvrieszakje

Bereiding:

  1. Meng de ingrediënten van de marinade door elkaar
  2. Doe de steak en de marinade in de hersluitbare diepvrieszak. Druk zoveel mogelijk van de lucht uit de zak en sluit hem. Leg minimaal een uur in de koelkast.
  3. Maak je barbecue klaar voor direct gebruik, weet je niet hoe dat moet dan laat ik je dat hier zien.
  4. Terwijl de barbecue opwarmt kun je even de ingrediënten van de dressing mengen en de sla, edamame en taugé klaarzetten.
  5. Grill de steak boven de kolen totdat hij medium rare is, ik houd als kerntemperatuur 48°C aan. Afhankelijk van de dikte van de steak is dat ongeveer 3 tot 4 minuten per kant.
  6. Haal de steak van de barbecue en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  7. Verdeel tijdens het rusten van de steak de sla, taugé en edamame over twee borden. Trancheer de steak (snij in plakjes), leg op de salade en schep naar smaak de dressing over de borden. Klaar is je Koreaanse steak salade, nu alleen die cocktail nog.

Noskos
Noskos

BBQ Blogger of the Year 2017, auteur van ‘Het vuur de baas’, verkozen tot BBQ Book of the Year 2018. Houdt van barbecue, chocolade, koffie, cocktails, thee, reizen, theater, (filmhuis)films, kunst, raw denim en zijn naaktkatten.

Overzicht van Noskos

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}