Ontdooien van biefstuk moet, in tegenstelling tot invriezen, juist langzaam. Leg de biefstuk één dag voor gebruik op een afgedekt bord of in een schaal onderin de koelkast of laat het ontdooien in de oorspronkelijke verpakking waarin het vlees is ingevroren. Zorg ervoor dat de vleessappen van de biefstuk niet kunnen lekken op andere etenswaren. Was het bordje of de schaal waarop het rauwe vlees heeft gelegen eerst af, voordat je er weer etenswaren op legt.
Biefstuk ontdooien in de magnetron
Ontdooien in een magnetron gaat snel maar heeft invloed op de kwaliteit van het vlees. De kwaliteit blijft het beste als je de biefstuk op de traditionele manier laat ontdooien in de koelkast.
Vochtverlies
Bij het invriezen en ontdooien is altijd spraken van vochtverlies. Als het vlees wat vochtig is, is het beter om het even te deppen voordat het weer de vriezer ingaat, anders vormt zich een ijslaagje.
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: