We zijn goed op weg, in 2010 verspilden we 48 kg voedsel per persoon per jaar, dat is nu gedaald naar 34 kg! We gaan er natuurlijk voor om deze daling door te blijven zetten. Met deze tips kan je verder op weg naar verspillingsvrij.
- Koop en bereid niet meer eten dan dat je nodig hebt. Heb je wat over, bewaar dit dan in de koelkast voor de volgende dag.
- Zet de koelkast op 4 graden en leg de meest bederfelijke producten onderin. Dus eerst de gesneden sla en verse groenten onderin, daarna het vlees en zo verder.
- Check de bewaarwijzer met bewaaradvies voor meer dan 2.000 producten
- Houdbaarheidsdatum
- THT verlopen: check de geur en kleur van het product, grote kans dat het nog prima te eten is
- TGT verlopen: helaas, dit product is niet meer veilig om te eten. Mocht de TGT net niet verlopen zijn dan kan je het invriezen en later gebruiken.
- Ga de uitdaging aan en doe mee aan een challenge om zelf verspilling tegen te gaan!
Meer over vlees
Vlees kopen en bewaren
Vlees invriezen en ontdooien