Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) hebben een infographic aangeboden aan de Tweede Kamer. Daarop staan de bereikte resultaten en de verdere ambities in het blijven verbeteren van de samenstelling van Nederlandse voedingsmiddelen.
De infographic geeft een overzicht van wat er is bereikt en waar nog aan wordt gewerkt. Zo is het gehalte aan zout in groentenconserven met 30% verminderd en in kaas met 24%. Het percentage vet in vleeswaren is met 9% verminderd. Dit jaar wordt onder meer gewerkt aan het gezonder maken van hartige broodjes, kant-en-klaar maaltijden, soepen, sauzen en toetjes.
Sinds 2011 werken CBL en FNLI met het bedrijfsleven aan het reduceren van de gehaltes zout, verzadigd vet en calorieën (suikers en vetten) in producten. Het doel is om gezondere producten en maaltijden aan te bieden.
CBL: ‘De samenwerking tussen bedrijven onderling en tussen het bedrijfsleven en de overheid is een kritische succesfactor. Gestaag groeien de productgroepen en de meters schapruimte met producten met een verbeterde voedingskundige samenstelling.’
FNLI: ‘Komende jaren houden wij de koers vast en geven wij gas op het gezonder maken van het assortiment in de Nederlandse supermarkten. Volgend jaar bevat de infographic nog meer productgroepen én resultaten.
Vlees.nl
Alles over de productsamenstelling van vers vlees leest u in onze diverse productenoverzichten.