Het leeuwendeel van de Telegraaflezers vindt het een heel slecht idee als supermarkten zouden stoppen met vleesaanbiedingen. 82% vindt het stoppen met vleesaanbiedingen bij Jumbo geen goed initiatief en 85% is er absoluut op tegen dat andere supermarkten dit ook gaan doen.
De Telegraaf hield een enquête onder de lezer naar aanleiding van het besluit van supermarktketen Jumbo deze stap te nemen ‘in de transitie van dierlijk naar plantaardige voeding’. (Bron: de Telegraaf)
Vlees geeft energie
Het idee dat vleesaanbiedingen schrappen iets met gezondheid te maken heeft, wordt door veel respondenten niet gedeeld. “Laat de mensen lekker zelf bepalen wat ze eten. Vlees geeft energie.”
“Dat gedram dat we maar plantaardig voedsel moeten gaan eten is een vorm van indoctrinatie waar ik niet van gediend ben. Ik eet plantaardig, maar er wordt wel elke dag vlees bij gedaan. Als er mensen zijn die louter plantaardig willen eten, gewoon doen, maar houd op met het opdringen van die keus aan mensen die wel een stukje vlees nemen. Dat opdringen van een mening door een klein groepje woke-fanaten aan de grote meerderheid wordt als zeer irritant ervaren.”
Ook andere reacties liegen er niet om. “Laat de consument zelf uitmaken wat hij/zij wil eten.” Sommige deelnemers menen bovendien, dat de supermarkt de Nederlandse veehouder treft met deze aanpak.
Gezond eten, vlees past erbij!
Vlees past in een gezond voedingspatroon, dat vindt zelfs de wereldvoedselorganisatie FAO. (Lees: FAO zegt: vlees past prima in een gezond voedingspatroon). Vlees bevat waardevolle stoffen voor het functioneren van het menselijk lichaam. Als energiebron, voor de celdeling en de opbouw van botten en spieren. Die voedingsstoffen hebben allemaal een rol en betekenis voor je lijf. Bouwstoffen in vlees zijn onder andere vitamines B1, B6 en B12, vitamine D, ijzer, zink, eiwitten en vetten. (Bron: vlees bevat veel nuttige bouwstoffen)
Tal van wetenschappelijke inzichten wijzen erop dat vlees niet alleen onmisbare voedingstoffen levert die bijdragen aan een goede fysieke gezondheid. Ze dragen ook bij aan een goede geestelijke gesteldheid. Met andere woorden: dat je je ook goed voelt, en lekker in je vel zit.
En wie wil dat nou niet?