Een nog niet geopend restaurant, Monarh in Tilburg van chef-kok Paul Kappé, is winnaar geworden van de wedstrijd om Het Lekkerste Varkensvlees van Nederland. Zo bleek in het Culinair Theater van een grote groothandel in Eindhoven waar 13 finalisten uit alle provincies van Nederland streden om deze eer.
De jury onder leiding van top-chef Soenil Bahadoer van de Lindehof (Nuenen) en meesterkok Hein Willemsen van De Hofstee (Bladel) koos Monarh als beste. Het betrof een gerecht op basis van gestoofde varkensnek, gepocheerd buikspek en gebakken varkenspoot als het ‘Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland’.
Onder de 13 finalisten waren toprestaurants als Restaurant Brienen aan de Maas uit Well (Limburg), ’t Korensant uit Molenrij (Groningen), Dorset uit Borne (Overijssel), De Heeren van Harixma uit Beetsterzwaag (Friesland), Tante Kee uit Kaag (Zuid-Holland) en De Groene Lantaarn uit Zuidwolde (Drenthe).
Bij de inzendingen zaten: ‘Varkenshiel van het Bonte Bentheimer varken’, ‘Varkenswangkroketjes met Kadaif’, ‘Bapao varkensvlees’ en ‘Livar ribstuk en buik uit het hooi en gegrild op de Big Green Egg’.
De wedstrijd is een initiatief van de stichting Varkens Vandaag.
Vlees.nl
Inspiratie voor het bereiden van het lekkerste varkensvlees kun je opdoen in onze receptendatabase.