Teun Rondeel van restaurant Luytervelde is winnaar geworden van de wedstrijd ‘Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland’. De jonge chef van dit Eindhovense etablissement maakte varkenspoot, gevuld met een farce en eekhorentjesbrood, cantharellen, spruiten, pastinaak, kweepeer, aardappel en sjalot.
De talentvolle leerling-kok deed mee om meer ervaring op te doen en een eigen stijl te ontwikkelen. Hij nam het op tegen negen meer ervaren koks. De verrassing was daarom groot toen de jury zijn gerecht uitkoos als het lekkerste en dus als winnaar.
De finale vond plaats tijdens de jaarlijkse Kerstfair in het Culinair Theater van een groothandelsondernemin in Eindhoven. De deelnemers demonstreerden er aan de jury en het publiek hun gerecht. De wedstrijd is een initiatief van Varkens Vandaag om varkensvlees in een goed daglicht te brengen.
Vlees.nl
Wie in deze feestmaand zelf met varkensvlees aan de slag wil, kan onder het trefwoord varkensvlees goed terecht in onze receptendatabase (zie de foto als inspirerend voorbeeld voor de feestdagen).