Vlees.nl

MENUMENU
  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Ubel Zuiderveld
      wo 30 jan

      De hotdog, heet en haute

      Ubel Zuiderveld
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Nieuws /

Industrie heeft voedsel veiliger en beter gemaakt

08-02-2016

De voedselindustrie heeft ons eten beter en gezonder gemaakt. We moeten af van de valse romantiek, dat vroeger alles beter was en dat ‘natuurlijker’ ook gezonder zou zijn. Volgens hoogleraar voedingsmiddelentechnologie Van Boekel (WUR) is de hamburger uit een fastfoodketen een prima product en niet vetter dan het sudderlapje van oma.’

De hoogleraar benadrukt dat additieven’, die producenten aan voedingsmiddelen toevoegen een functie hebben, het eten beter maken en volkomen veilig zijn. ‘Stoffen krijgen een E-nummer als ze uitgebreid zijn onderzocht, wat niet gebeurt bij veel natuurproducten. In de beleving van mensen staan E-nummers echter voor ‘geknoei met voedsel’, en dat is volledig ten onrechte.’

Van Boekel: ‘Industriële producten zijn zorgvuldig bereid en getest; de meeste problemen met voedsel ontstaan door geknoei van mensen in de eigen keuken. Bij de grotere bedrijven komen nauwelijks voedselveiligheidsschandalen voor. Er zijn strenge kwaliteitscontroles. Er gaat feitelijk zo weinig mis, dat het opvalt als het een keer wél gebeurt.’

De hoogleraar zegt er verder al jaren voor te pleiten, dat de industrie opener is: ‘Neem schoolkinderen mee naar een slachterij. Leg uit dat mensen witte jassen dragen om ons voedsel beter en veiliger te maken. De vervreemding van ons voedsel is het grootste probleem van de voedselindustrie.’

Bron AD

Vlees.nl

Algemene achtergrondinformatie lees je in onze themadossiers.
Zie bijvoorbeeld ons thema over additieven of over E-nummers.

Terug naar overzicht

Relevant nieuws

Vetarm dieet niet effectiever dan andere diëten

vr 6 nov

Minder ziektegevallen door zoönosen

ma 9 feb

Genieten en gezelligheid, beste basis voor gezond eten

vr 18 apr
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

vr 15 feb

Voor de beste grillworst moet je naar Oosterwolde (Gld)

Topslagerij Van de Weg uit Oosterwolde (GLD) heeft de Grote Grillworsttest 2019 gewonnen. Op 12 februari ontving deze slager de bijbehorende prijs uitgereikt door 24-Kitchen

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative