Vlees.nl

  • In de keuken
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
      • Vlees invriezen & Ontdooien
      • Vleesrecepten
    • Noskos
      ma 23 apr

      Aftrap van de Nationale BBQ Weken 2018

      Noskos
  • Over vlees
      • Aan de slag
      • Bouwstoffen
      • Consumptie
      • Etiketten
      • Kleur & Geur
    • Varkensvlees
      Rundvlees
      Kalfsvlees
      Ander vlees
      • Consumptie
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Vetten & Smaak
      • Voedingswaarde
      • Wat is vlees?
  • De thema’s
    • Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Milieu & Techniek

      • Dioxines
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Darmkanker
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Vetten
      • Voedselveiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
mp3 database movie database pdf database
Home / Nieuws /

‘Vleesproductie meer onderscheidend maken’

03-09-2015

Zolang varkenshouders alleen maar meer van hetzelfde te bieden hebben en geen onderscheidend product (of beleving) weten te realiseren en ook weten te vermarkten, zullen zij niet uit de economische malaise komen. Volgens analist Dick Veerman (Foodlog) is dat de wet van het huidige overaanbod aan (anonieme) producten en dus de werking van de markt.

Marktwerking betekent in de uitleg van Veerman, dat boeren net als autofabrikanten niet meer auto’s (van hetzelfde model) moeten gaan maken en aanbieden dan er verkocht kunnen worden. Boeren zijn volgens Veerman daarvan nog te weinig doordrongen en blijven door produceren en aanbieden, terwijl er al teveel is.

Veerman stelt verder, dat er een verschil is tussen een auto en een karbonaadje, met name waar het gaat om de beleving. Als je iemand hoort zeggen ‘ik ga een auto kopen’ dan vraag je ‘wat voor een?’
Als iemand je vraagt ‘wil je karbonade voor me kopen?’, dan stelt niemand verder een vraag, maar neemt dit gewoon mee. Er is immers geen wezenlijk onderscheid tussen de kwaliteit en de beleving van de ene of de andere karbonade (of de aanbieder daarvan, red.)’.

Zolang de veehouders niet weten hoe ze nieuwe modellen moeten maken, willen ze volgens Veerman vooral doorgaan op de oude voet. Waar het momenteel gaat om hulp van de overheid kijken de ondernemers met name naar het terugdraaien van overheidsmaatregelen die de kosten voor de productie in Nederland meer hebben opgevoerd dan in andere EU landen en naar ondersteuning van de export (buiten de EU).

Bron: Foodlog, de boerencrisis voor dummies’

Terug naar overzicht

Relevant nieuws

Consumentenbond uitgevinkt

do 28 apr

Twijfel aan versheid bij online shoppen

ma 22 feb

WHO rapport heeft geen impact op vleesconsumptie

di 24 nov
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact

In de keuken

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Vlees invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

di 24 apr

‘Lekker’ voor middelbare scholieren het allerbelangrijkst

Tieners anno 2018 vinden ‘lekker’ het belangrijkste wanneer ze zelf eten kopen. Dat blijkt uit een een groot verkennend onderzoek van Het FoodService Instituut

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
Website: Internative