Een Parijse slager heeft een verkoopautomaat voor vers vlees naast zijn winkel geïnstalleerd. Parijzenaars kunnen nu ook buiten de openingstijden terecht voor producten als carpaccio, Bayonne ham en varkenskarbonaadjes.
Volgens de eigenaar biedt het apparaat een selectie van producten die zelf bereid zijn en vacuüm verpakt. ‘Zo geven we onze klanten een extra service wanneer de winkel gesloten is.’
De vleesautomaat is niet de eerste automaat met verse producten; in Frankrijk zijn al honderden baguette-automaten te vinden, nadat een bakker in 2011 de eerste naast zijn winkel plaatste. In 2015 deed een kaas-automaat zijn intrede. De vers-automaten zouden voortvloeien uit een wet die verbiedt om zeven dagen per week open te zijn.
Tegenstanders vrezen dat ambachtelijke slagers, bakkers en kaaswinkels zullen verdwijnen door de opkomst van de automaten. Ze zouden mensen weerhouden om de winkels binnen te komen en zelfs bijdragen aan de ontvolking van het platteland en ook nog het sociale leven van gemeenschappen beschadigen.
Bron: Foodlog