Er zijn veel liefhebbers voor het afkluiven van een portie spareribs. Veel mensen waarderen het vlees én de smaak, maar worden vaak minder blij van het botje, dat standaard bij het gerecht komt. Tot nu toe dan. Studenten uit Den Bosch hebben de oplossing gevonden: de norib: spareribs zonder bot dus.
Op het Provinciehuis in Den Bosch hebben ze hun product gepresenteerd. De norib is onderdeel van reeks producten, die Brabant wil helpen om succesvol te worden en om nieuwe, duurzame producten te helpen stimuleren.
Volgens Omroep Brabant zijn de bezoekers van het provinciehuis enthousiast. Ook vinden zij de nieuwe uitvinding geen ‘heiligschennis’. ,,Niet iedereen houdt van dat gekluif, en het is toch fijn als je geen botjes meer hebt die twee weken in de kliko liggen’, aldus een van de proevers.
De studenten hebben ook ideeën voor de varkens. Zo is er het plan om een varkensbos te realiseren, waar de dieren een vrij en goed leven kunnen leiden. Het vlees zal een bijzondere smaak hebben, denken de studenten: ‘Bosvarkens eten nootjes, het vlees zal dus een nootachtige smaak krijgen. In dat geval zijn Noribs nog unieker.’
Bron: Algemeen Dagblad
Vlees.nl
Vlees.nl is gek op trends in vlees en op marktconcepten.