Over weinig onderwerpen zijn de meningen zo verdeeld als over vlees en lopen de emoties zo uiteen. Vanaf Tweede Paasdag) is daarom een pand in het winkelcentrum van Den Bosch ingericht om bezoekers (gratis) in de gelegenheid te stellen ‘om eens op een andere manier op het onderwerp te kauwen’.
Deze zogeheten Slagerij De Hamvraag is voor iedereen die wil nadenken over vleesconsumptie: ‘Wij willen mensen laten ervaren dat ze altijd een keuze hebben. We geloven dat mensen tot betere keuzes komen als ze meer kennis hebben, wat hun keuze vervolgens ook is”, stelt initiatiefnemer Wim Coenraadts van FoodUp! Brabant. ‘Valt de keuze op vlees, dan hopen we dat ze vragen om beter vlees, dat het dier een rijker leven geeft en de producent een betere prijs.’
Van cowgum naar Marijn Frank
Slagerij De Hamvraag is geen gewone slagerij en heeft bijvoorbeeld ook CowGum, een kauwgom met vlees-smaak om lekker op te (her)kauwen. In de ‘slagerij’ kun je verder ‘kilo knallen’ of worst maken. En er is een avondprogramma, onder meer met Marijn Frank, bekend van het TV-programma Keuringsdienst van Waarde en/of van de documentaire Vleesverlangen.
Tenslotte is er ruim gelegenheid om producten van Brabantse vleesvakmannen en -vrouwen te proeven en veehouders en vleesproducenten vragen te stellen.
Informatie
Meer informatie vind je op slagerijdehamvraag.nl.
Bron: Vlees Plus
Vlees.nl
Vlees.nl werkt niet één week, maar altijd aan meer bewustwording rond vlees door informatievoorziening over vlees en over de productie daarvan. Zie onze thema’s.