In een nieuw themadossier Slacht & Verwerking heeft Vlees.nl brede beschrijvingen opgenomen van de slacht- en verwerkingsprocessen in de NL vleesondernemingen.
Voordat vlees als vlees kan worden aangeboden zullen dieren daar eerst vakkundig voor dienen te worden geslacht en zorgvuldig verder verwerkt. Dat is specialistisch werk, dat gedaan wordt met respect voor het dier.
De bedrijfsactiviteiten die voor de slacht en verwerking nodig zijn, moeten leiden tot het kunnen aanbieden van vlees en vleesproducten van (gegarandeerde) onberispelijke kwaliteit voor (menselijke) consumptie.
Om varkens, runderen, kalveren of schapen te kunnen slachten moet de bedrijfslocatie daar volledig volgens de voorschriften op zijn ingericht; van de opvang van de dieren tot aan de slacht en de verwerking.
Themadossier
Zie verder ons themadossier ‘Slacht & Verwerking’.
Binnen dit integrale thema is een verdere uitwerking gemaakt in een beschrijving van het slachtproces, alsmede een aparte beschrijving van het verwerkingsproces.
Verder in dit themadossier vind je verder de (bijbehorende) onderwerpen: