Nederlanders zetten in de week vooral nog een Hollandse maaltijd op tafel met aardappelen, groenten en vlees.
Volgen de marktleider in groente heeft 60% van alle Nederlandse gezinnen tenminste drie keer per week deze drie-eenheid op tafel. Dit, ondanks de opkomst van andere (internationale) keukens.
Los van de menukeuze is ook de bereiding vrij traditioneel en hanteren Nederlandse huishoudens maar een handvol vaste manieren van bereiden. De helft van de gezinnen heeft een vast eetpatroon met minimaal 1 tot 3 vaste recepten per week. Gemiddeld geven ze € 6 à 7 uit voor de avondmaaltijd.
Van maandag tot donderdag eten Nederlanders het vaakst aardappelen, groenten en vlees, vooral op maandag. Op zaterdag is het P-dag en eet een groot deel van de Nederlanders pizza, patat of pannenkoeken.
Vlees.nl
Van Vlees.nl hoeft niemand van goede gewoontes af te wijken. Maar toch. Wij bieden enkele honderden, toegankelijke vleesrecepten, onder meer voor bij de groente en de aardappelen, doorgaans in een paar stappen te bereiden, met goed verkrijgbare ingrediënten en ook voor elk wat wils.