Mini-masterclasses van Vlees.nl helpen je nog beter te worden in het bereiden van vlees. In elke masterclass laten professionele koks zien hoe je snijdt, marineert, serveert en nog veel meer. Dit jaar hebben we twee nieuwe mini-masterclasses toegevoegd!
Mini-masterclasses barbecueën als een baas!
Met de slimme tips van chef kok Edgar leer je barbecueën als nooit tevoren! Bekijk hoe je de barbecue het beste aanmaakt, wat de rol is van luchttoevoer en zelfs hoe je kunt slowcooken op je barbecue. Succes verzekerd! In deel 1 vertelde chef kok Edgar hoe je een barbecue aanmaakt en er controle over houdt. In deel 2 grilt hij samen met collega Rianne een aantal mooie vleesproducten. Leer de fijne kneepjes: van kruiden tot timing en kerntemperaturen. Bon Appetit!
Mini-masterclass gehaktballen maken
Wat is het geheim van lekkere gehaktballen maken? Een mooi kruidenmengsel is belangrijk, maar ook de juiste basisingrediënten en het gehakt goed kneden doen wonderen! Voor 4 personen gebruik je een pond gehakt van je keuze. In de video werken Edgar en Rianne met half-om-half en rundergehakt. Een eitje, wat beschuitkruim of paneermeel en peper/zout vormen de basis.
Onze andere mini-masterclasses
- Bearnaisesaus maken
- Borden opmaken
- Gaartepunt bepalen met de hand
- Vlees marineren
- Vlees snijden
- Vlees sous vide bereiden
Klik hier om ze allemaal te bekijken.
Wat zijn mini-masterclasses?
Mini-masterclasses zijn korte video’s die je stap voor stap tonen hoe je bepaalde kooktechnieken uitvoert. En hoe je zorgt voor een perfecte presentatie van je vleesgerechten. Zo haal je het beste uit de gerechten die je maakt, met tips van echte koks.