Foodblogster Teni heeft een vergelijkend warenonderzoek gedaan onder de meest lekkere en meest gezonde hamburgers uit het supermarktschap:
Teni: ‘Het is geen geheim dat je mij wakker mag maken voor een geweldige hamburger. Je mag me zelfs wakker houden voor een tweede burger. Met veel ketchup, jalapeño’s, sla, ui, misschien wat bietjes, gegrilde aubergine….
Als ik thuis een hamburger eet, dan ben ik vaak te lui om zelf de burger te kneden, dus koop ik pasklare varianten uit de supermarkt. Maar heb je wel eens naar de ingrediënten gekeken van verpakt vlees? Er wordt veel toegevoegd om het vorm, kleur en houdbaarheid te geven.’
Gezond is volgens Teni niet te definiëren dus heeft ze gekeken naar de volgende punten:
Zo min mogelijk ingrediënten. Het liefst 1 à 2 natuurlijk. Rundvlees of varkensvlees en desnoods zout of zo…
Zo min mogelijk conserveermiddelen die niet in het keukenkastje staan.
Percentage vlees. Het draait hier natuurlijk wel om een stuk vlees, dus dat wil ik terugzien op het etiket.
Lees hier Teni’s hamburgerblog en het resultaat van haar vergelijking
Reactie Vlees.nl
Algemene achtergrondinformatie lees je in ons thema Trends in Vlees, maar ook in de rubriek E-nummers of in het Voedingswaarde.