De doggybag breekt langzaam door in Nederland. Restaurantbezoekers vragen steeds vaker om eten mee te nemen, dat zij in het restaurant niet op krijgen.
Volgens Natuur en Milieu is de helft van de Nederlanders zich het afgelopen jaar bewuster geworden van de hoeveelheid weggegooid eten. Ruim eenderde van de mensen vindt een doggybag dan ook steeds normaler worden.
Toch rust op de doggybag nog steeds een taboe, stelt Naturu & Milieu.
Zo vindt 47% het gênant om er in een restaurant om te vragen. Vorig jaar was dat 52%. Ruim 1 op de 3 wil niet met een doggybag over straat.
Bijna driekwart van de mensen neemt nooit eten mee naar huis.
Circa 72% vindt dat restaurants meer moeten doen tegen voedselverspilling. Ook zegt 27% eerder naar een restaurant te willen gaan dat er iets tegen doet.
Circa 63% vindt dat restaurants altijd een doggybag moeten aanbieden als er eten blijft staan (was 54%). Als restaurants zelf doggybags aanbieden, verkleint dit de gene bij gasten en vergroot dit de acceptatie.
Bijna 70% vindt dat een restaurant per gerecht de keuze moet bieden tussen een kleine en een grote portie; in 2014 had 55% die mening.
Natuur & Milieu is een nieuwe campagne gestart, onder meer door het uitdelen van 50.000 doggybags aan restaurants. Deelnemende restaurants krijgen nu ook een stickers voor op het raam of in de menukaart.
Bron (ook de foto): Natuur & Milieu